Over John van Dam Defence


JohnvanDamDefence

John van Dam Defence is een kleine zelfstandige onderneming, opgericht door John van Dam op 1 januari 2011 te Asten. John is geboren op 9 mei 1981 te Deurne en in 1990 verhuisd naar Asten waar hij nog steeds woont. John van Dam is een bekende naam en begrip geworden in Asten en omgeving. Ook in de Taekwon-Do wereld heeft John zijn sporen verdiend. Defence staat voor (zelf)verdediging. Hierin krijgt John vanaf zijn 7e jaar les in de vorm van Taekwon-Do en geeft hij vanaf zijn 14e jaar diverse lessen aan mensen tussen de 3 en 50+.


Hoe het allemaal begon:


In 1988 startte John met Taekwon-Do, destijds nog bij Coos vd Heuvel in Deurne. In 1990 werd John lid bij Taekwon-Do vereniging Soo Bak-Gi Asten. Als jeugdlid kreeg hij daar les van onder andere Leo v Deursen, Mario v Hout en Hans vd Mortel, waarna hij een aantal jaren later zelf assistent, trainer, hoofdtrainer, bestuurslid en voorzitter werd binnen deze vereniging.

JohnvanDamDefence Ook bij landelijke Taekwon-Do bonden bekleedde John functies als selectielid, bestuurslid, voorzitter, bondstrainer en bondscoach. John behaalde 2 Wereldtitels, 1 Europese titel en in totaal een 100-tal ereplaatsen over de hele wereld. Ook stond hij langs de lijn als bondscoach op het EK 2009 (Kroatië) en WK 2010 (Zuid-Korea).

Als 29-jarige startte John uiteindelijk zijn eigen onderneming. Dit ontstond door de start van de eerste TKD Tigersgroep (3-7 jaar) in Asten, destijds samen met zijn collega Bas v Lierop. Ook werd de vraag naar het (laten) verzorgen van weerbaarheidlessen aan scholen, personeel van diverse bedrijven en zorginstellingen steeds groter. Daarnaast verzorgde John zo nu en dan een kinderfeest, maar dit begon in 2012 pas serieuze vormen aan te nemen. John werkte naast deze werkzaamheden namelijk full-time als brood en banketbakker bij Bakkerij vd Mortel te Someren (1999 tot 2011). Samen met directeur Frank Driessen werden de mogelijkheden tot het verzorgen van kinderfeesten in de Bakkerij te Someren besproken en tot op heden worden daar wekelijks meerdere enthousiaste kinderfeesten en workshops aan volwassenen verzorgd.

Ook de TKD Tigerslocaties van John breidden zich snel uit en vanaf 2013 geeft John wekelijks les aan meer dan 90 Tigerkids in Asten, Someren en Ospel. Er worden wekelijks actieve kinderfeesten met sport en spel, en/of kinderfeesten in de Bakkerij verzorgt. Ook scholen en bedrijven hebben de weg naar John van Dam Defence gevonden voor het laten verzorgen van weerbaarheidlessen en (sport) workshops aan klassen of het bedrijfspersoneel.

Naast zijn eenmanszaak heeft John nog een 2e onderneming. In 2012 werd van Taekwon-Do vereniging Soo Bak-Gi Asten een sportschool (VOF) gemaakt. Samen met zijn compagnon Bas v Lierop is John daar eigenaar van geworden. Een droom die werkelijkheid werd. Mensen vanaf 7 jaar en ouder kunnen daar terecht voor Taekwon-Do op recreatief of prestatief niveau.

In 2014 en 2015 is John de tweede en derde locatie met de naam Soo Bak-Gi gestart. Dit is in Ospel en Helmond. Met de uitbreiding van deze locaties komt het ledenaantal waaraan John wekelijks lessen verzorgd, rond de 300 te liggen.

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je ook een keer deelnemen aan één van de lessen, neem dan gerust contact op. John van Dam Defence is ervan overtuigd ook voor U iets te kunnen betekenen.

Facebook John van Dam Defence
Emile van Engelen Design